ضرورت استفاده از دزدگیر در ساختمان
هر سیستمی که باعث جلوگیری از سرقت و یا کند شدن و دشواری سرقت هر وسیله ای گردد، یک نوع دزدگیر می باشد. حفاظ های روی دیوار یک نوع دزدگیر است و نوع پیشرفته تر آن از مجموعه قطعات الکتریکی است که سارق را تشخیص داده و با توجه به سناریو طراحی شده سیستم عمل می کند. حال اگر این دزدگیر برای جلوگیری از ورود به مکانی باشد دزدگیر اماکن نام دارد و در صورت استفاده از آن در خودرو یا موتورسیکلت، دزدگیر خودرویی نام گرفته است.
دزدگیر خودرو
این نوع دزدگیر ها به گونه ای طراحی شده اند که هرگونه ورود اشخاص غیره را به داخل خودرو یا صندوق و موتور شناسایی کرده و با به صدا در آوردن آژیر، صاحب خودرو را آگاه ساخته و اطرافیان را از این ورود غیر قانونی مطلع سازند. سنسورهای دزدگیر خودرو به گونه ای طراحی شده اند که به روشهای گوناگون نفوذ را شناسایی نمایند. اصلی ترین سنسور دزدگیر خودرویی، سنسور میکروسوئیچ درها می باشد که در صورت باز شدن هر کدام از دربها فعال میگردند. اما این سطح حفاظت با آنکه بسیار خوب است اما ضعف هایی نیز دارد. به طور مثال با شکست شیشه خودرو، این سنسور عمل نمی کند. پس می بایست از سنسور چشمی روی داشبورد خودرو استفاده گردد تا در صورت تشخیص هرگونه تحرک در محیط خودرو، سیستم اعلام سرقت فعال گردد.
چگونگی کارکرد دزدگیر
دزدگیر اماکن برای کنترل و نظارت بر امنیت اماکن نظامی، منازل، کارخانه ها، انبارها و... استفاده می شوند. دزدگیر ها یک حسگر دارند. به محض تشخیص حرکت، ضربه یا ... فعال شده و هشدار می دهند. این هشدار می تواند به صورت پخش آژیر و یا تماس با شماره تلفن های تعریف شده برای دستگاه (2 تا 20 شماره تلفن) باشد. برخی از دستگاه های دزدگیر اماکن قابلیت قرارگیری سیم کارت را نیز دارد و می تواند از طریق تماس تلفنی مستقیم و یا پیامک به کاربر اصلی وی را مطلع گرداند. پس صفحه اصلی سیستم باید در مجاورت منبع انرژی و یک خط تلفن نصب گردد.
برای عدم قطع سیستم در هنگام قطعی برق، دستگاه ها به یک باتری هم مجهز می باشند که تاریخ انقضای این باتری (عموماً دو سال) نیز باید کنترل گردد. به این سیستم ها می توان دوربین های مدار بسته، حسگر نشت گاز، حسگر اعلام حریق و... را نیز متصل نمود. برای کنترل فضاهای وسیع از چشمی های خطی حساس به حرکت استفاده می شود. برای حفاظت از پنجره ها و درب ها از حسگر شوک (شوک سنسور) و حسگر تشخیص صدا استفاده می گردد.
لزوم استفاده از دزدگیر چیست؟
در یک نظرسنجی در مورد قربانی شدن سرقت در سال 2016 مشخص شد که بیشترین زمان سرقت از ساعات ظهر تا 4 بعد از ظهر بوده است. داده های سرقت FBI از سال 2019 نشان داد که 45 درصد از کل سرقت های گزارش شده در طول روز در مقایسه با 39 درصد در شب رخ داده است.
در آماری که از سرقت منازل گرفته شد، نکته قابل توجه آن این بود که 34 درصد این سرقتها از درب ورودی شروع شد بود. پس نتیجه این است که اکثر منازل امنیت کافی را برای جلوگیری از نفوذ سارقان ندارند. زمان بسیاری از سرقت ها از صبح زود تا بعد از ظهر است یعنی دقیقا زمانی که افراد به سر کار میرون دو اصلا فکرش را نمی کنند، ممکن است سرقت انجام شود و این موارد لزوم استفاده از دزدگیر منزل را بالا می برد.