سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراحل احداث چاه ارت

امروزه یکی از قوانین بسیار مهم که برای حفاظت و ایمنی ساختمان‌های مختلف وضع شده است، استفاده از چاه ارت، سیستم ارتینگ یا سیستم اتصال به زمین در ساختمان است که برای تهیه آن نیاز به خرید و اطلاع از قیمت لوازم چاه ارت مانند: صفحه ارت اتمایز، میله، بنتونیت، کلمپ، سیم مسی، شینه، جعبه تست و دستگاه جوش کدولد دارید.

به طور کلی می‌توان گفت استفاده از این سیستم ارتینگ یا سیستم اتصال به زمین علاوه بر کمک به حفظ ایمنی ساختمان، سلامت افراد داخل ساختمان را هم تامین می‌کند. عملکرد درست این سیستم در ساختمان در گرو اجرای اصولی چاه ارت و خرید لوازم چاه ارت با کیفیت مناسب است.

اهمیت استفاده از چاه ارت در ساختمان چیست؟

زمانی که از سیستم ارتینگ در داخل یک ساختمان استفاده می‌شود، علاوه بر جلوگیری از خطر برق گرفتگی افراد، این سیستم جریان‌های الکتریکی ناخواسته که در تجهیزات مختلف برقی تولید می‌شوند را با ایمن‌ترین روش ممکن به زمین منتقل می‌کند.

 

این کار علاوه بر حفظ جان افراد، از خراب شدن دستگاه‌ها و تجهیزات برقی نیز جلوگیری می‌کند که در نتیجه به افزایش طول عمر این تجهیزات برقی کمک می‌کند.

 

در یک توضیح کلی می‌توان گفت از سیستم ارتینگ به دلایل زیر استفاده می‌شود:

 

حفظ جان افراد

حفاظت از وسایل و تجهیزات برقی

حذف ولتاژ‌های بی مورد برق

جلوگیری از ولتاژ ناخواسته و صاعقه

جلوگیری از افزایش الکتریسیته ساکن

جلوگیری از ایجاد حریق

یکنواخت کردن ولتاژ جریان الکتریکی موجود در ساختمان

مراحل احداث چاه ارت:

ابتدا با توجه به مساحت ساختمان، چاه عمیق یا سطحی را حفر کنید.

بعد از حفر چاه محلول آب و نمک را به مقدار 20 لیتر تهیه کنید و در کف چاه

بریزید.

به مدت بیست و چهار ساعت صبر کنید تا این محلول کاملاً خشک بشود.

بعد از خشک شدن محلول تقریبا 20 سانتی متر از کف چاه را با خاک رس بپوشانید.

پودر بنتونیت را با آب مخلوط کرده و به مقداری که 20 سانتی متر از چاه را پر کند بر روی خاک رس بریزید.

در ادامه دو سیم مسی را که به دکل و شینه متصل شده‌اند را به صفحه یا میله ارت جوش دهید.

صفحه یا میله مسی را به صورت عمودی در مرکز چاه قرار دهید.

با استفاده از محلول پودر بنتونیت اطراف صفحه یا میله مسی را بپوشانید به گونه‌ای که تا 30 سانتی متر بالاتر از سطح آنها گرفته شود.

برای حفظ رطوبت چاه یک لوله پولیکا سوراخ شده را به صورت مورب درون چاه قرار دهید و داخل این لوله را به مقداری که 50 سانتی متر از آن پرشود شن بریزید.

مجددا از محلول بنتونیت استفاده کرده و تا 20 سانتی متر بالاتر از لوله را با آن بپوشانید.

در آخر ابتدا 10 سانتی متر از چاه را با مخلوط خاک و شن بپوشانید و 10 سانتی متر دیگر را با سنگ ریزه برای جلوگیری از نفوذ آب باران بپوشانید.

لوازم جانبی چاه ارت

برای اینکه تجهیزات چاه ارت در یک ساختمان به خوبی اجرا شود و بتواند عملکرد مناسبی داشته باشد باید از وسایل گوناگونی مثل صفحه ارت اتمایز، میله، بنتونیت، کلمپ، سیم مسی، شینه، جعبه تست و دستگاه جوش کدولد استفاده شود که در ادامه هر کدام را به اختصار برای شما همراهان گرامی توضیح می‌دهیم.

صفحه ارت مسی

جنس این صفحه برای عملکرد مناسب در انتقال جریان الکتریکی از فلز مس ساخته می‌شود. این صفحه را به صورت عمودی در داخل چاه ارت نصب می‌کنند و سیم مسی هم به آن جوش داده می‌شود تا جریان الکتریکی اضافی به زمین منتقل شود.

سیم ارت مسی:

این سیم برای انتقال جریان الکتریکی از ساختمان، به صفحه مسی درون چاه جوش می‌شود. این سیم به علت وجود آلیاژ با خلوص 99.5 % برای انتقال جریان الکتریکی رسانای بسیار مناسبی است.

میله مسی چاه ارت:

این میله در چاه ارت کاربرد صفحه مسی را دارد. یعنی در انتهای چاه به صورت عمودی در داخل زمین نصب می‌شود. از این وسیله به جای صفحه مسی به علت کاهش هزینه‌ها (قیمت ارزان تر نسبت به صفحه مسی) استفاده می‌شود.