سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تجهیزات ارتباطی چیست؟

در دنیای ارتباطات از راه دور، تجهیزات ارتباطی نقشی حیاتی در برقراری و حفظ اشکال مختلف ارتباط دارند. از تلفن گرفته تا دستگاه های تلفن همراه، رادیو تا اینترنت و رایانه، تجهیزات ارتباطی شامل سخت افزارهای مورد استفاده در شبکه های مخابراتی، تلفن های همراه، تلفن های ثابت و تقویت کننده های آنتن موبایل برای اهداف انتقال داده می شود.

تجهیزات مخابراتی که به عنوان تجهیزات شبکه و مخابرات نیز شناخته می شوند، شامل سخت افزارهای مورد استفاده برای ارتباطات مخابراتی مانند خطوط انتقال داده های فیزیکی، فرستنده های رادیویی و ارتباطات فیبر نوری است. این ارتباطات شامل انواع فناوری های ارتباطی مانند تلفن، موبایل، رادیو، اینترنت و حتی کامپیوتر می شود. از اوایل دهه 1990 تجهیزات مخابراتی و تجهیزات فناوری اطلاعات به دلیل رشد اینترنت اهمیت ویژه ای پیدا کردند که اهمیت فضای مخابراتی برای انتقال داده ها را افزایش داد.

تجهیزات ارتباطی چیست؟

تجهیزات ارتباطی به سخت افزار مورد استفاده برای ارتباطات مخابراتی، مانند خطوط انتقال داده های فیزیکی، فرستنده های رادیویی و ارتباطات فیبر نوری اشاره دارد. این تجهیزات برای ایجاد و حفظ ارتباط بین نقاط مختلف یک شبکه ضروری هستند. آنها نقش مهمی در انتقال داده دارند و در شبکه های تلفن همراه، تلفن های ثابت، تقویت کننده های آنتن موبایل و سایر تجهیزات انتقال داده استفاده می شوند.

سیستم های ارتباطی از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده اند. بخش نرم افزار شامل پروتکل ها و برنامه هایی است که استانداردهای خاص خود را در زمینه فناوری اطلاعات دارند و برای برنامه نویسی و مدیریت ارتباطات استفاده می شوند. بخش سخت افزاری به تجهیزات ارتباطی (تجهیزات فعال یا غیرفعال) که در ارتباطات درگیر هستند، اطلاق می شود. اینها تجهیزاتی هستند که بدون آنها ارتباط امکان پذیر نخواهد بود. طبقه بندی این تجهیزات معمولاً به روش انتقال داده ها بستگی دارد.

طبقه بندی تجهیزات ارتباطی

تجهیزات ارتباطی را می توان بر اساس رسانه فیزیکی مورد استفاده برای انتقال داده طبقه بندی کرد. بیایید سه دسته اصلی تجهیزات ارتباطی را بررسی کنیم:

1. تجهیزات ارتباط سیمی

تجهیزات ارتباطی سیمی به استفاده از کابل های فیزیکی برای انتقال داده اطلاق می شود که یکی از قدیمی ترین روش های انتقال داده است. به عنوان مثال در بسیاری از نقاط ایران همچنان از سیم های جفت مسی برای ارتباط تلفنی استفاده می شود. در این روش داده ها به صورت آنالوگ از طریق امواج الکتریکی مدوله شده منتقل شده و از طریق سیم های مسی منتقل می شوند. اما این روش محدودیت های قابل توجهی دارد و با تکنولوژی امروزی مقرون به صرفه نیست. تجهیزات ارتباطی مورد استفاده در این روش داده ها را از طریق سیم منتقل می کند.

2. تجهیزات ارتباطی بی سیم

ارتباط بی سیم که با نام ارتباط رادیویی نیز شناخته می شود، با استفاده از تجهیزات رادیویی برقرار می شود. در این روش داده ها از طریق امواج رادیویی منتقل می شوند. ارتباطات بی سیم در مقایسه با ارتباطات سیمی امکان انتقال اطلاعات را در فواصل طولانی تری فراهم می کند. داده ها به صورت دیجیتال یا آنالوگ مدوله می شوند و در فرکانس های مختلف منتقل می شوند. در این روش از تجهیزات ارتباطی مانند فرستنده داده، گیرنده و کابل هایی با قابلیت انتقال فرکانس های بالا استفاده می شود.

3. تجهیزات ارتباطی فیبر نوری

ارتباطات فیبر نوری نسل جدیدتری از فناوری ارتباطات است. انتقال با سرعت بالا (با سرعت نور)، انتقال از راه دور (بین قاره ای) و انتقال داده با پهنای باند بالا را ارائه می دهد. تجهیزات ارتباطی مورد استفاده در این روش معمولاً استاندارد و متناسب با فناوری فیبر نوری هستند.