پرمصرف ترین مدل های مقره
مقره نوعی ابزار عایق مانند در سیستمهای انتقال برق و برقرسانی به منظور کنترل جریان الکتریکی است؛ مقرهها به دلیل خاصیت عایق مانندشان دارای مقاومت الکتریکی بالایی هستند که این ویژگی باعث میشود عملاً جریان برقی از آنها عبور نکند. محل قرارگیری و نصب مقرهها عموماً در سیستمهای برقرسانی هوایی بر روی دکلهای برق یا تیرهای هوایی است و به این وسیله از جریان رسانا به زمین از طریق بدنه دکل یا تیر هوایی جلوگیری میکنند؛ همچنین مقره بر اساس نوع کاربری و شرایط محل استفاده از جنسهای خاصی تولید میشود، اغلب برای ساخت مقرهها از جنس چینی، شیشهای، کامپوزیتی (پلیمری یا سیلیکونی) استفاده میشود؛ برای همین مقره بایستی دارای ویژگیهای خاصی باشد تا بتواند این وظیفه را به درستی انجام دهد.
وظایف مقره در شبکه توزیع برق
به طور کلی مقرهها چهار وظیفه اصلی را برعهده دارند:
1. استقامت الکتریکی مقرهها بالا بوده و میتوانند در برابر نیروهای مکانیکی و بارها از خود مقاومت نشان دهند.
2. این مقرهها در برابر رعد و برق و ولتاژهای بزرگ مقاومت بالایی دارند و در تمامی شرایط جوی از جمله بارش برف و باران دچار شکستگی و آسیب دیدگی نمیشوند.
3. وزن هادیهای خطوط انتقال و توزیع را برای نگه داشتن سیمهای سقفی روی قطبها و دکلها در بدترین شرایط تحمل کنید.
4. مقره وظیفه عایقبندی هادیها و زمین و همچنین بین هادیها با یکدیگر را بر عهده دارد؛ یعنی مقره باید مقاومت الکتریکی کافی داشته باشد تا عایق کافی بین فازهای شبکه و دکلهایی که به زمین وصل شدهاند تا ولتاژ فازها را تحمل کند.
مقره پلیمری
در حقیقت این مقره یکی از اجزای بسیار مهم شبکههای فشار قوی است. اغلب بر حسب شرایط محیطی مانند رطوبت و آلودگی و یا ولتاژ مورد استفاده، شکل خاصی را به خود میگیرند.
مقرههای پلیمری میتوانند که جایگزین مناسبی برای انواع مقرهها مخصوصا در خطوط انتقال فشار باشند. چرا که دارای هزینه نصب آسان و وزن کم و تحمل نیرو های مکانیکی، شکنندگی و آسیب پذیری کمتر است.
شما میتوانید انواع مقرهها را به صورت اینترنتی خریداری نمایید و در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید. باید بگوییم که برای مدت طولانی استفاده از مواد سرامیکی به عنوان عایق در صنعت برق رایج بود. ولی اشکالاتی که بر اثر کاربرد این مواد بوجود میآمد.
استفاده از عایق های پلیمری یکی از انتخابهایی بود که در این راستا مطرح شد. با توسعه تکنولوژی پلیمر و تولید پلیمرهای مهندسی با خواص کاربردی، توجه محققان بیشتر به این سمت جلب شد. استفاده از پلیمر به عنوان عایق در صنعت برق نه تنها خواص الکتریکی مورد نیاز را تامین میکند. بلکه نقاط ضعف سرامیک را نیز برطرف میکند.
کاربرد این نوع مقرهها در جاهایی که فشار کششی افقی زیادی وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. مکانهایی همچون ابتدا و انتهای خطوط، زوایا و پیچ های تند و اسپنهای بسیار بلند مثل رودخانهها و درههای عریض و … مقره های پلیمری در بین عموم دارای محبوبیت بالایی هستند.
مقره سیلیکونی
در رابطه با مقره سیلیکونی باید بگوییم که مقره نوعی پایه عایق است. بطوریکه از این مقرههای سیلیکونی برای جلوگیری از تخلیه الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرند.
چون از یک پوشش سیلیکون بهره میبرد. این نوع مقرهها در صنعت برق، شبکههای توزیع و پستهای انتقال مورد استفاده قرار میگیرند. باید بدانید که از این تجهیزات به منظور حفاظت و مراقبت از دکلهای برق در برابر عوامل محیطی، رطوبت و آلودگیهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
وجود رطوبت بالا یکی از مهمترین عوامل تخلیه الکتریکی، قطعی و اتصال در پستهای توزیع برق است. برخی از ویژگیهای مقره سیلیکونی وزن بسیار کم آنها در مقایسه با سایر مقرهها می باشد که این مساله باعث میشود که مقدار و وزن دکلها به همین نسبت کم شود که در کل باعث صرفهجویی در هزینهها میشود.